LAURA BENITEZ AND THE HEARTACHE – CALIFORNIA CENTURIES

Artiest info
Website
facebook
Label: Copperhead Records

Sinds de beginjaren 2000 betrad de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Laura Benitez allerlei podia in Los Angeles maar in 2004 verhuisde ze naar de San Francisco Bay Area waar ze door de Bakersfield-sound beïnvloede Americana- en rootsmuziek begon te spelen. Pas in 2008 begon ze haar eigen liedjes te componeren en twee jaar later verscheen haar debuutplaat “For Duty Or For Love” op haar eigen platenlabel.

In 2012 stelde ze een eigen band samen die haar bij optredens onder de naam ‘The Heartache’ begeleidde. In 2014 volgde het eerste album van ‘Laura Benitez And The Heartache’ getiteld “Heartless Woman” met door Laura gecomponeerde country- en Americana-liedjes en met Ian Sutton op het voorplan als bespeler van de pedal steelgitaar. In 2018 volgde de release van haar derde album “With All Its Thorns” en nu nog eens vier jaar later is album nummer vier “California Centuries” klaar om de wereld te worden ingestuurd.

Anno 2022 bestaat ‘The Heartache’ uit Laura Benitez op akoestische gitaar en zang, Bob Spector op akoestische en elektrische gitaren, Russell Kiel op basgitaar en Steve Pearson op drums. Voor de opname van de twaalf nummers op “California Centuries” werden er ook enkele gastmuzikanten in de studio uitgenodigd zoals Dave Zirbel op steelgitaar bij zes tracks, Amy Scher op viool bij twee songs en Bryan Kilgore en Sarah Schweppe als harmony vocalisten bij elk twee liedjes.

De openingstrack “Bad Things” kunt u op de bijgaande audiovideo beluisteren maar we moeten uw aandacht ook vragen voor een reeks andere nummers uit dit album. Zo vinden wij de catchy gebrachte countryrockers “I’m The One”, “A Love Like Yours” over en voor haar geliefde partner Bryan Kilgore die op deze plaat harmony vocals verzorgt, “Gaslight (We Shouldn’t Talk About It)” over de vele schietpartijen die elkaar in ijltempo opvolgen in Amerika en het liedje “Invisible” meer dan de moeite van het beluisteren en genieten waard.

Daarnaast zijn we ook onvoorwaardelijke fans van de melodieuze ballads “Are You Using Your Heart”, “Plaid Shirt” en “All Songs” over de liedjes die ze voor hun dochtertje zongen tijdens de grote angstaanjagende bosbranden die hun directe omgeving teisterden. Mocht u deze nieuwe plaat van ‘Laura Benitez And The Heartache’ in huis willen halen, dan zult u nog heel even moeten wachten tot 9 september 2022 want dan zal dit aangename album pas officieel beschikbaar zijn voor de verkoop.

(valsam)